Selecteer provincie

Boekhandel Het Colofon

Details

Adres
Bakkerstraat 56
6811EJ Arnhem
Gelderland
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Het Colofon, boekhandel in oprichting, opende eind augustus haar deuren openen in de Bakkerstraat 56 Arnhem, het voormalige pand van Houtbrox. De winkel is een concept-store waar in de toekomst ook andere ondernemers deel van kunnen uitmaken.

Het pand, waar tot 1994 bioscoop Palace gevestigd was, biedt met 850 m2 straks ruimte aan een groot assortiment boeken. De eerste maanden bestond het aanbod vooral bestaan uit voordeelboeken. Inmiddels is de winkel uitgegroeid tot een volwaardige boekhandel.
Door het verdwijnen van het filiaal van de Slegte, de winkel van Selexyz/Polare en de Bijenkorf, is er echter een groot gat gevallen. Het Colofon wil die leemte invullen.

Onze Visie:
Het Colofon = een opsomming van boeken in al haar fysieke verschijnings-vormen. Altijd uitdagend en zinnenprikkelend. Het Colofon heeft een passie voor het papieren boek. En dat gaat u merken!

Het Colofon = samenwerking met meubelmakers uit de regio, designers en kunstenaars. In de startfase bestond het meubilair planken, oude deuren en schragen. In de loop van enkele maanden is dit vervangen door prachtige tafels, stoelen en andere interieur dat ook allemaal te koop is. Wij zijn geen dag hetzelfde.

Het Colofon = samenwerking met klanten en leveranciers. De detailhandel is in beweging en deze nieuwe boekhandel wil bijdragen aan allerlei nieuwe en creatieve ontwikkelingen.

Bij faillissement van Polare Arnhem werd nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om juist lokaal verbindingen aan te gaan met auteurs, culturele instellingen en de klant. Met enerzijds een brede voorraad voordeelboeken, en anderzijds een eigenzinnige keuze van onze individuele boekverkopers. Geen centrale landelijk marketing maar lokaal ondernemerschap.

Crowdfunding:
Om de boekhandel te laten slagen is een flinke investering vereist. Het colofon is een crowdfunding gestart waaraan iedereen kan meedoen die hecht aan de lokale boekhandel en aan een breed aanbod boeken. Het streven is om een financiering van 150.000 voor een aanzienlijk deel rond te krijgen met crowdfunding.

Voor meer informatie: zie onze site of mail [email protected]

Eigenaren: Anneke de Feijter & Walter Jansen (06-51503357)
Bedrijfsleider: Bertram Borkes (06-10814850)
Eerste boekverkoper: Rita Dijkman
Afdeling 2e hands: Stefan Weigand