Selecteer provincie

Focus Filmtheater Arnhem 026-4424283: prijzen & Waneer nieuwe films te zien?

Details

Adres
Korenmarkt 42
6811GW Arnhem
Gelderland
Telefoonnummer
Website
-
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Focus Filmtheater Arnhem zag in 1973 het levenslicht onder de naam Filmhuis Arnhem. Een verhuizing (van het huidige Willemeen naar de Korenbeurs) en een paar uitbreidingen later (zaal 2 en zaal 3) is Focus uitgegroeid tot een sfeervol, goedlopend filmtheater op het voornaamste Arnhemse uitgaansplein De Korenmarkt.

Dagelijks worden er in drie zalen minimaal zes voorstellingen verzorgd. Van premières tot klassiekers, van filmkunst tot kunstfilm, van documentaires tot kinderfilms, van Hollywood tot Bollywood, van Kazachstan tot Japan.

FOCUS Filmtheater Arnhem is een stichting zonder winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van het gemeentelijke cultuurbeleid. FOCUS stelt zich tot doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden. Leidend daarbij is de overtuiging dat het medium film naast zijn amusementswaarde, van grote betekenis kan zijn in persoonlijke, culturele en meer algemene maatschappelijke ontwikkelingen.

Ter verwezenlijking van deze doelstelling organiseert FOCUS een veelzijdige programmering van onder meer actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. Ten behoeve van speciale projecten wordt intensief samengewerkt met een keur aan locale, regionale en landelijke (film)culturele en/of maatschappelijke instellingen en organisaties.

Focus Filmtheater Arnhem is dé plek voor film- en media-educatie. Onder schooltijd verzorgt Focus besloten voorstellingen voor onderwijsgroepen. Dat kan een film zijn uit ons reguliere aanbod of, tegen meerprijs, een titel op aanvraag. Leerlingen kunnen in Focus niet alleen film kijken, maar ook zelf film maken. Schooljaar 2011-2012 bieden wij verschillende workshops aan op het gebied van film en nieuwe media. Naast het vaste aanbod kunt u ook bij ons terecht voor een lesprogramma dat speciaal voor u wordt samengesteld. Graag helpen wij u met het ontwikkelen van een filmeducatieve leerlijn op school.

Wanneer u als bedrijf op zoek bent naar een sfeervolle, goed geoutilleerde locatie voor uw presentatie, seminar, bedrijfsuitje of een andere formele of informele bijeenkomst, dan biedt het pand van Focus Filmtheater Arnhem uitstekende mogelijkheden.