Slieker Film 058-2050300: prijzen & Waneer nieuwe films te zien?

Details

Adres
Wilhelminaplein 92
8911BS Leeuwarden
Friesland
Telefoonnummer
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Slieker Film (voorheen Filmhuis Leeuwarden) is het nieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden, gevestigd in het nieuwe Fries Museum.

De organisatie heeft er voor gekozen om met de verhuizing naar de nieuwe locatie de naam Filmhuis Leeuwarden te veranderen naar Slieker Film, een naam met bijzondere historische waarde! De film is teruggekeerd op het Wilhelminaplein. George Christiaan Slieker vertoonde namelijk als eerste Nederlander in1896 op ditzelfde plein voor t eerst film in zijn bioscooptent Grand Théatre Edison op de kermis en trok daarna met zijn reizende bioscoop door de provincie en door het land. Hij is dan ook de boeken ingegaan als de eerste Nederlandse bioscoopondernemer. Meer informatie over George Christiaan Slieker is onder meer te vinden op de website van het Fries Film Archief en op de blog van journalist Asing Walthaus.

Slieker Film is onderdeel van Film in Friesland,de overkoepelende organisatie van Slieker Film, filmhuisvertoningen in Sneek, Heerenveen en Drachten, het Noordelijk Film Festival en het Fries Film Archief. De doelstelling van Film in Friesland is het bevorderen en in stand houden van de filmcultuur in Friesland, met name kunstzinnige en cultureel-maatschappelijk belangrijke films.

Naast Slieker Film zijn er wekelijkse vertoningen in de Filmhuizen Drachten, Heerenveen en Sneek